TAQQOSLASHNI IFODALASHNING LEKSIK, SOZ YASASH VA MORFOLOGIK DARAJALARDA QOʻLLASH USULLARI (A. I. KUPRINNING HIKOYALARI ASOSIDA) - Алиева, Эльвина; Нуруллаева, Дилбар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola rus tilining leksik, so'z yasalishi va morfologik darajalarida qiyosiy semantikani ifodalash usullarini A. I. Kuprinning hikoyalari asosida tahlil qilishga bag'ishlangan. Maqolada qiyoslash ma’nosini amalga oshiradigan lingvistik vositalar: qiyoslash ma’nosi aniq ifodalangan leksemalar, metaforalar, so‘z yasalish affikslari, hol shakllari va qiyoslash darajalari ko‘rib chiqiladi.