BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA HARAKAT SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA MUAMMOLI-MODULLI YONDASHUVLAR - Utkirov, Nusrat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola boshlangʻich sinf oʻquvchilarida harakat sifatlarini rivojlantirish masalalariga bagʻishlangan. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar va muammoli-modulli yondashuvlar asosida harakat sifatlarini shakllantirish usullari, metodik va amaliy jihatlari oʻrganilgan. Oʻquvchilarning motor koʻnikmalarini rivojlantirishda interaktiv, differensial va faol oʻqitish texnologiyalarining samaradorligi tahlil qilingan. Shu bilan birga, muammoli-modulli yondashuvlar yordamida oʻquvchilarning ijodiy fikrlash va mustaqil harakat qilish koʻnikmalari qanday rivojlantirilishi koʻrsatib oʻtilgan.