OʻZBEKISTON–ROSSIYA ENERGETIK ALOQALARI TARIXI: LUKOYL MISOLIDA - Esanova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston va Rossiya oʻrtasidagi energetik hamkorlikning tarixiy shakllanishi hamda uning rivojlanishida LUKOYL kompaniyasining oʻrni yoritiladi. Mustaqillikdan keyingi davrda Oʻzbekiston energetika sektoriga xorijiy investitsiyalar kirib kelishi, LUKOYLning yirik gaz loyihalarini amalga oshirishdagi hissasi va ikki davlat oʻrtasidagi iqtisodiy-geosiyosiy aloqalarga taʼsiri tahlil qilinadi. Mavzu zamonaviy iqtisodiy tarix kontekstida energetika sanoatining modernizatsiyasi va hamkorlik tajribasini oʻrganishga qaratilgan.