ANDIJON VILOYATI SUV XOʻJALIGI BIRLASHMASI FAOLIYATI TARIXIDAN (1991-1996-YILLAR MISOLIDA) - Moʻminov, Xusanboy; Qodirjonov, Omadjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonning ilk mustaqillik yillarida Andijonda irrigatsiya sohasida faoliyat olib borgan tashkilotlarning tarixi ilmiy manbalarga tayangan holda tarixiy tadqiqot metodlari yordamida bayon etilgan. Ushbu tashkilotlar nafaqat Andijon balki Oʻzbekistonda katta ahamiyatga ega boʻlgan, bu fikrni naqadar toʻgʻri ekanligini esa maqolada keltirilgan manbalar yaqqol koʻrsatib beradi.