MAʼNAVIY BARKAMOL YOSHLAR DUNYOQARASHINI SHAKLLANTIRISHDA GʻOYAVIY TARBIYANING OʻRNI - Xudoykulov, Azamat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada barkamol yoshlarni tarbiyalash jarayonida gʻoyaviy tarbiyaning tutgan oʻrni va ahamiyati tahlil qilingan. Globallashuv sharoitida shakllanayotgan axborot maydoni, yoshlarning dunyoqarashi, maʼnaviy qadriyatlari va ijtimoiy faolligiga taʼsir koʻrsatadigan omillar yoritilgan. Gʻoyaviy tarbiya orqali yoshlarni mustahkam hayotiy pozitsiya, tanqidiy fikrlash, milliy va umuminsoniy qadriyatlarga sadoqatni shakllantirish jarayoni ilmiy asosda izohlangan.