LORD BAYRON HAYOTI VA IJODIDA SIYOSIY SURGUN VA SHAXSIY OʻZIGA XOSLIK - Ruzibayeva, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola Lord Bayronning hayoti va ijodida siyosiy surgunning o‘rni hamda uning shaxsiy o‘ziga xosligini tadqiq qiladi. Maqolada Bayronning siyosiy qarashlari, uning hayotidagi siyosiy taqiq va surgun holatlari, shuningdek, bu omillarning uning ijodiga qanday ta’sir ko‘rsatgani yoritiladi. Bayronning siyosiy surgun vaqtida yuzaga kelgan ichki kechinmalari, erkinlik va adolat uchun kurashi, shuningdek, uning romantik shoir sifatidagi noyob shaxsiyati tahlil qilinadi. Mazkur tadqiqot Bayronning buyuk ijodkor sifatida shakllanishida siyosiy va shaxsiy omillarning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.