MULK HUQUQIDAN VOZ KECHISHNING AYRIM MASALALARI - Xodjiyev, Yunus (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada mulk huquqini bekor qilishning asoslaridan biri sifatida mulk huquqidan voz kechishning ayrim masalalari tahlil qilingan. Maqolada mulk huquqidan voz kechishning huquqiy tabiati, uni bir tomonlama bitim sifatida kvalifikatsiya qilish hamda uning shakliga qoʻyiladigan talablar koʻrib chiqilgan. Koʻchar va koʻchmas mulkdan voz kechish oʻrtasidagi farq hamda mulk huquqining tugash paytiga alohida eʼtibor qaratilgan. Maqolada voz kechish natijasida mulk huquqining tugashi mulkdorning voz kechishi va boshqa shaxs tomonidan mulk huquqini egallashidan iborat murakkab huquqiy tarkibni talab qilishi asoslangan.