SHOHRUX MIRZO VA USMONIYLAR O`RTASIDAGI DIPLOMATIK ALOQALAR TARIXI - Neʼmatov, Xumoyun (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada Temuriylar davlati hukmdori Shohruh Mirzo va Usmoniylar davlati oʻrtasidagi diplomatik aloqalar tarixi yoritiladi. Maqolada ikki davlat oʻrtasida olib borilgan elchilik munosabatlari, yozishmalar va siyosiy murosasi tahlil qilinadi. Shohrux Mirzoning gʻarbiy siyosati harbiy ekspansiyadan koʻra tinchlik va barqarorlikni saqlashga qaratilgani ilmiy adabiyotlar va ilmiy maqolalar asosida yoritib beriladi.