1929–1933-YILLARDA QOZOG‘ISTONDA QULOQLASHTIRISH VA DEHQON XO‘JALIKLARINI MUSODARA QILISH SIYOSATI - Khudoyorov, Noyibjon; Ruziboev, Samandarbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada 1929–1933-yillarda Qozog‘istonda amalga oshirilgan quloqlashtirish va dehqon xo‘jaliklarini musodara qilish siyosati tahlil qilinadi. Tadqiqot arxiv hujjatlari va normativ-huquqiy qarorlar asosida ushbu siyosatning huquqiy asoslari, amalga oshirish mexanizmlari hamda ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlarini yoritlgan. Mualliflar quloqlashtirish jarayoni majburiy kollektivlashtirishga tayyorgarlik bosqichi bo‘lganini va kolxozlarning moddiy-texnik bazasini shakllantirishda muhim rol o‘ynaganini asoslaydi.