DAVLAT TIBBIY SUGʻURTASI MEXANIZMIDA DORI-DARMON XARIDLARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Kasimova, Gulyar; Xaydarova, Durdona (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada sogʻliqni saqlash tizimini tibbiy sugʻurta asosida moliyalashtirishning ahamiyati va sogʻliqni saqlash sohasiga yoʻnaltirilgan mablagʻlarining samaradorligini oshirish zaruriyati koʻrsatilgan. Davlat byudjetining sogʻliqni saqlash xarajatlari tarkibida dori vositalari va oziq-ovqat xarajatlarining dinamikasi tahlil qilingan. Davlat tibbiy sugʻurtasi mexanizmida raqamli texnologiyalardan foydalanish asosida dori-darmon xaridining ochiqligi va samaradorligini taʼminlash boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.