OILA SHAXS KAMOLOTINING ASOSIY IJTIMOIY MUHITI VA JAMIYAT BARQARORLIGINING OMILI SIFATIDA - Shadmonova, Zebiniso (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada oila shaxs kamolotining asosiy ijtimoiy muhiti sifatida falsafiy va ijtimoiy jihatdan tahlil qilinadi. Oila institutining shaxs maʼnaviy-axloqiy, psixologik va ijtimoiy shakllanishidagi oʻrni yoritilib, uning jamiyat barqarorligini taʼminlashdagi ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, oila va jamiyat oʻrtasidagi dialektik munosabatlar, oilaviy tarbiya jarayonining uzluksizligi hamda qadriyatlar tizimining shaxs kamolotiga taʼsiri ilmiy tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy ijtimoiy jarayonlar sharoitida oilaning transformatsiyasi va bu jarayonning jamiyat barqarorligiga taʼsiri ochib beriladi.