RAQAMLI MADANIYAT TUSHUNCHASI VA UNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Sodiqov, Islombek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada raqamli madaniyat tushunchasi, uning mazmun mohiyati, shaxs va jamiyat hayotidagi oʻrni va ahamiyati yoritilgan. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi natijasida shakllangan raqamli madaniyatning asosiy mazmuni, tarkibiy jihatlari hamda rivojlanish bosqichlari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada kompyuterlashtirish davridan boshlab internetlashuv, ijtimoiy tarmoqlar, raqamli transformatsiya davrigacha boʻlgan jarayonlar bayon etilgan. Mazkur tadqiqot natijalari raqamli savodxonlikni oshirish va virtual muhitda masʼuliyatli xulq-atvorni shakllantirishga hamda uning jamiyatdagi oʻrnini belgilab berishga xizmat qiladi.