XALQARO SAVDOGA MUALLIFLIK HUQUQI OBYEKTLARINI QO’SHISHNING NAZARIY VA HUQUQIY JIHATLARI - Fayzullayeva, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqola xalqaro savdoga mualliflik huquqi ob'ektlarini kiritishga yo'naltiruvchi nazariy asoslar va huquqiy asoslarni o'rganish imkonini beradi. Unda intellektual mulk huquqlari va global tijorat o'rtasidagi munosabatlar ko'rib chiqiladi, chegaralar orqali mualliflik huquqi bilan himoyalangan materiallarga - masalan, adabiyot, san'at va raqamli mahsulotlarga nisbatan qo'llaniladigan himoya va qoidalar ko'rib chiqiladi. Asosiy xalqaro shartnomalar, ijro etishdagi qiyinchiliklar va mualliflik huquqi bilan himoyalangan tovarlar savdosini belgilovchi siyosat mulohazalari ta'kidlangan. Tadqiqot natijalari huquq egasining manfaatlarini adolatli xalqaro savdo amaliyoti uchun zarur bo'lgan shartlar bilan muvozanatlashtiradigan izchil huquqiy standartga ehtiyoj borligini tasdiqlaydi.