FUQAROLIK HUQUQIDA XIZMATLARNING HUQUQIY TABIATI: KONSALTING XIZMATLARI MISOLIDA - Asadov, Shahriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada fuqarolik huquqi obyekti sifatida konsalting xizmatlarining huquqiy tabiati va oʻziga xos xususiyatlari tadqiq etiladi. Tadqiqotda D.I. Stepanov va E.G. Shablova kabi yetuk olimlarning ilmiy qarashlariga tayanilgan holda, konsalting xizmatlarining “toza” xizmat sifatidagi xususiyatlari, axborotning iroda shakllantiruvchi roli hamda ijrochining javobgarligi masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, Germaniya va Yaponiya kabi xorijiy davlatlar tajribasi asosida “vazifa majburiyati” va “natija majburiyati” tushunchalari oʻrtasidagi farqlar konsalting sohasi misolida ochib beriladi. Yakunda milliy qonunchilikni takomillashtirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ilgari suriladi.