JAMOAT XAVFSIZLIGIGA TAJOVUZ QILUVCHI HUQUQBUZARLIKLARGA QARSHI KURASHISH BOʻYICHA ILGʻOR XORIJIY MAMLAKATLARINING TAJRIBASI TAXLILI - Shagilov, Pulatbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada jamoat xavfsizligiga tajovuz qiluvchi huquqbuzarliklarga qarshi kurashishda qoʻllanilayotgan ma’muriy-huquqiy choralar tizimi, ularning huquqiy asoslari va amaliyotdagi samaradorligi tahlil qilingan. Ma’muriy javobgarlik toʻgʻrisidagi kodeks normalarining qoʻllanishidagi muammolar, idoralararo hamkorlikdagi nomuvofiqliklar, kadrlar salohiyati hamda axborot tizimlarining integratsiyasizligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Qonunchilikni takomillashtirish va huquqni qoʻllash samaradorligini oshirish boʻyicha aniq takliflar ilgari surilgan.