ЮҚОРИ МАЛАКАЛИ КУРАШЧИЛАРНИ ТАЙЁРЛАШ ЖАРАЁНИДА ПСИХОЛОГИК ҚЎЛЛАБ-ҚУВВАТЛАШ - Устоев, Абдураззоқ (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Экспериментал тадқиқотнинг мақсади юқори малакали курашчиларни тайёрлашда психологик қўллаб-қувватлаш дастурини ишлаб чиқиш ва тасдиқлаш, унинг асосида ушбу спорт турининг ўзига хос хусусиятларини ҳисобга олган ҳолда спорт психологи фаолияти дастурини яратиш эди. Тадқиқот гипотезаси курашчиларнинг муваффақиятли шахсини шакллантириш ва ривожлантириш учун уларда янги малака даражасига ўтишга психологик тайёргарлигини тизимли асосда рағбатлантирадиган психологик ёрдам дастурини ишлаб чиқиш зарурлигини тахмин қилиш эди.