X VA XI SINF O`QUVCHILARINING JISMONIY TAYYORGARLIGINI CHAQIRUVGA QADAR BOSHLANG‘ICH TAYYORGARLIK-2021 TESTLARI BILAN QIYOSIY BAHOLASH - Erkaboyev, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
X va XI sinf o`quvchilarining jismoniy tayyorgarligini chaqiruvga qadar boshlang‘ich tayyorgarlik-2021 testlari bilan qiyosiy baholangan. Shuningdek, yuqori sinf o`quvchi yoshlarini harakat imkoniyatlarini baholash paytida, ularning jismoniy tayyorgarligi dinamikasini o`rganish muhim omil hisoblanadi. Bu dasturiy-normativ xujjatlar tizimini o`zgartirish vositasida jismoniy tarbiya jarayonini samarali boshqarish uchun bazani yaratadi.