MAKTAB O‘QUVCHILARIDA EKOLOGIK TA’LIM MASALALARI (boshlang‘ich ta’lim misolida) - Bozorova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim o‘quvchilarida atrof-muhitga mas’uliyat hissini shakllantirish, maktablarda olib borilayotgan ekologik ta’limni yanada rivojlantirib, ushbu ta’lim sohasiga interfaol usullarni qo‘llagan holda, “tabiat-maktab-jamiyat” tamoyilida o‘quv jarayonini tashkil etish kabi masalalar tadqiq etilgan. Bundan tashqari, ekologik madaniyat, ona zaminga bo‘lgan hozirgi kundagi munosabat haqida mulohazalar yuritilgan.