SUNʼIY VA TABIIY INTELLEKT DIALEKTIKASINING GLOBAL XAVFSIZLIK, MEHNAT BOZORI, TAʼLIM VA MADANIYAT SOHALARIDA MOHIYATI - Toshboboyev, Maksud (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada bugungi texnologiyalar rivojlangan davrda raqamli idenfikatsiyalar inson yuzini tanish bu orqali ijtimoiy jarayonlarni shakllantirish asoslari oʻrganilgan. Shuningdek virtual jamoalar va raqamli identifikatsiya zamonaviy ijtimoiy-falsafiy tadqiqotlarda subyektivlik, kollektiv ong va ijtimoiy muvofiqlashuvning yangi shakllarini anglash jarayonlariga aylanganligi, raqamli kommunikatsiya platformalari orqali shakllanayotgan virtual jamoalar shaxs va jamiyat oʻrtasidagi munosabatlarni qayta tashilishi kabi masalalari ilmiy tahlil qilingan.