XORAZM TARIXNAVISLIGIDA “TOʻYNOMA” AN’ANASI: SHAKLLANISHI VA KOMPOZITSION TUZILISHI - Asqarova, Zulayxo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqola Xorazm tarixnavisligida shakllangan “Toʻynoma” anʼanasi va uning kompozitsion tuzilishini oʻrganishga bagʻishlangan. Asosiy eʼtibor Muhammad Rizo Ogahiyning “Riyozu-d-davla” asaridagi Rahimqulixon farzandlarining xatna toʻyiga bagʻishlangan masnaviyga qaratilgan. Shu bilan birga, u Xiva xonligining siyosiy va diplomatik hayotini yorituvchi noyob tarixiy manba sifatida ilmiy ahamiyatga ega ekanligi tahlil qilingan.