FARG‘ONA MEZOLIT VA NEOLIT DAVRI JAMOALARINI O‘ZARO MADANIY ALOQALARI XUSUSIDA - Mirsoatova, Sayyora; Muhsiddinov, Ahrorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Farg‘ona vodiysining mezolit va neolit davri jamoalarining o‘zaro madaniy aloqalari, neolit davrida odamlarning o‘troq turmush tarziga o‘tishi va bu dehqon jamoalari o‘rtasida o‘zaro aloqalar rivojlanishiga imkon berishi Markaziy Farg‘ona madaniyatiga oid mezolit va neolit davri yodgorliklarini tadqiqotida qo‘shni Kaltaminor, Sazag‘on hamda Hisor jamoalari bilan o‘zaro madaniy aloqada bo‘lganliklari va boshqa bir qator masalalar yuzasidan so‘z yuritilgan.