РЕНЕССАНС ДАВРИ САНЪАТИ – ЖАҲОН МАДАНИЯТИ АЖРАЛМАС ҚИСМИ СИФАТИДА - Саидова, Камола (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақола жаҳоншумул аҳамиятга эга Ренессанс даври санъантини кўриб чиқишга ва таҳлил қилишга бағишланган. Ушбу даврда инсонлар гўзаллик руҳи ва ижтимоий тартибни ўзлаштиришди ва бу жамиятни муваффақиятларга ундади. Муаллиф Ренессанс даври санъатининг хар хил турларида олий ҳис-туйғулар ва ғоялар гуманизм ва инсон қадрида намоён бўлишини кўрсатган. Буларнинг барчаси атрофдаги уйғунлик тамойили ва табиат мукаммалигига асосланган оламнинг образи ва гўзалликнинг идеал кўринишини вужудга келтирган.