MUALLIF DISKURSIV SHAXSI TUSHUNCHASI, STRUKTURASI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Abdulloyeva, Kamola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Zamonaviy tilshunoslikda til va fikr o‘rtasidagi munosabat uzoq tarixga ega. Bugungi kunda nutqqa ta'sir etuvchi omillarni tahlil qiluvchi tadqiqotlarning aksariyati shaxsga e'tibor qaratadi. Ko‘nikmalarning ahamiyati haqida olimlar o‘z fikrlarini turlicha ifodalaydilar. Diskurs zamonaviy tilshunoslikdagi antroposentrizm yo‘naltirilgan asosiy tushunchalardan biri hisoblanadi.