O‘ZBEK TILI ISH YURITISH TERMINLARINING ETIMOLOGIK TAVSIFI - Saidov, O‘lmas (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Fan-texnika va madaniyatning rivoj topishi, ijtimoiy-siyosiy aloqalarning tobora o‘sib borishi o‘zbek tili ish yuritish terminlari tizimida ijobiy o‘zgarishlarga sabab bo‘ldi. Ayni paytda, terminlarning turli jihatlarini aniqlashtirish masalasini yaqqol namoyon etmoqda. Terminologik tizimlarda mavjud bo‘lgan, tavsiya etilayotgan yoki eskirgan termin o‘rniga almashtirilayotgan yangi terminlarni ilmiy asoslash eng maqbul yo‘l hisoblanadi. Etimologik tavsif qilish orqali o‘zbek tilining ish yuritishga oid terminlarini chegaralab olish ehtiyoji dolzarb masaladir.