“MULLO NASRIDDIN” ‒ TURKIY MATBUOT TARIXIDA MUHIM HODISA - Yakubova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Ozarbayjon matbuotida shakllangan maktablar, jumladan, “Mullo Nasriddin”, “Fuyuzot” maktablari haqida, “Mullo Nasriddin” jurnalining turkiy xalqlar matbuoti, xususan, jadid adabiyoti va matbuoti shakllanishidagi o‘rni va uning o‘ziga xos jihatlari haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, ushbu maqolada “Mullo Nasriddin” jurnalining ilmiy ahamiyati borasida fikrlar keltirilgan.