ИККИНЧИ ЖАҲОН УРУШИГА ОИД МАҲАЛЛИЙ МУЗЕЙ МАТЕРИАЛЛАРИ ЎҚУВЧИЛАРНИНГ ТАРБИЯВИЙ-ТАДҚИҚОТ ФАОЛИЯТИ ТАШКИЛ ЭТИШ ВОСИТАСИ СИФАТИДА - Бозорова, Назокат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада иккинчи жаҳон урушига оид маҳаллий музей материаллари ўқувчиларнинг тарбиявий-тадқиқот фаолияти ташкил этиш воситаси сифатида талқин этилган. Тарихий музейларда ўқувчиларнинг илмий-тадқиқот фаолиятини амалга ошириш жуда истиқболли педагогик ташаббус бўлиб, синфдаги ишларни ўқувчиларнинг дарсдан ташқари машғулотлари билан уйғунлаштириш асосида таълим ташкилотлари амалиётида жорий этиш учун тавсия этилган.