БЕРУНИЙ ВА ИБН СИНО ҲАЁТИ ВА ИЛМИЙ МЕРОСИ ТАРИХШУНОСЛИГИДАН - Абадуллажанова, Нигорахон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Беруний ва Ибн Синонинг ҳаёти ва илмий меросининг ўрганилиши тадқиқ этилган. Бунда асосий эътибор алломаларнинг ўзаро олиб борган ёзишмалари ва улар асосида олиб борилган тадқиқотлар баён қилинган. Мазкур ёзишмалар нафақат маҳаллий,балки жаҳон миқёсида ҳам аҳамиятга эга бўлганлиги кўрсатиб ўтилган.