YALPI HUDUDIY MAHSULOT SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Raxmatullayeva, Feruza; Sharobiddinov, Ahrorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Hozirgi kunda mamlakatimizda YAIMni oshirish va mamlakatimiz iqtisodiy barqarorligini taminlash maqsadida jadal chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Bu boradagi iqtisodiy islohotlarni chuqurlashtirish, hududlar iqtisodiyoti asosiy tarmoqlarida jadal o‘sish suratlariga erishish Yalpi hududiy mahsulot o‘sishida asosiy omil bo‘lib xizmat qiladi va bu esa YAIM o‘sishiga turtki bo‘ladi. Ushbu maqolada Andijon viloyati mintaqasida yalpi hududiy mahsulot samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy fikrlar ilgari surilgan va xulosalar bayon qilingan.