BUXORO VILOYATINING NOMODDIY-MADANIY MEROSONING O‘ZBEKISTON TURIZMI RIVOJLANISHIDAGI AHAMIYATI - Nurullayev, Hoshimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Tadqiqotda Buxoro viloyati nomoddiy-madaniy merosining O‘zbekistonda turizmni rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati o‘rganildi. Buxoro moddiy va nomoddiy-madaniy merosga boy boʻlib, bu Oʻzbekistonga xalqaro sayyohlarni jalb qilishda jozibador manbalardan biridir. Butun asrlar davomida o‘zbek yurtini barpo etishda ishtirok etgan barcha qabila va elatlarning madaniy bilimlari va an’analarini uyg‘unlashuvining murakkab jarayonlari o‘zbek xalqi an’analarining shakllanishiga olib keldi.