ИНСОН КАПИТАЛИНИ РАҚАМЛИ РИВОЖЛАНТИРИШ ДРАЙВЕРЛАРИНИНГ ИНСТИТУЦИОНАЛ МОДЕЛИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Гойипназаров, Санжар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада сунъий интеллектни жорий этиш шароитларида инсон капиталини рақамли ривожлантириш драйверларининг институционал жиҳатлари тадқиқ этилган бўлиб, бу жараёнининг барча иштирокчилар - инсонларни юқори малакали касбларни танлашга ундовчи меҳнат бозори, рақамли иқтисодиёт шароитидаги технологик муҳитни ташкил этувчи саноат; мақсадли компитенциялар асосидаа юқори сифатли капитални шакллантириш учун зарур бўлган таълим муҳити; инсон капиталининг ишлаши ва рақамли ривожланиши учун ижтимоий муҳитни ташкил этувчи соғлиқни сақлаш ва ижтимоий таъминот тизимларининг ўзаро таъсири кўриб чиқлган ҳамда бу бўйича илмий асосланган тавсия ва таклифлар ишлаб чиқилган.