BUYUK BRITANIYA VA AMERIKA INGLIZ SHEVALARINING O‘XSHASH VA FARQLI JIHATLARI - Khusanov, Eldor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Zamonaviy tilshunoslikda tillarni bir-biriga qiyoslab o‘rganish bugungi kunning dolzarb muammolaridan hisoblanadi. Shevalarni o‘rganish esa tilshunoslikda yangi tarmoqlar va yo‘nalishlarni o‘rganishni talab qiladi. Sheva keng qamrovli tushuncha bo‘lmasa ham, uni o‘rganish tadbiq qi;ish bugungi kun tilshunosligida eng muhim masalalardan biridir. Ushbu maqolada Buyuk Britaniya ingliz tili shevalari va Amerika ingliz tili shevalari o‘rtasidagi o‘xshash va farqli jihatlar haqida so‘z boradi. Har ikki tildagi shevalarning o‘xshash va farqli tomonlari ber nechta misollar bilan tushuntirilib beriladi.