O‘ZBEK GURUHLARIDA INGLIZ TILINI XORIJIY TIL SIFATIDA O‘QITISHDA MADANIY ASPEKTDAN FOYDALANISHGA OID ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA INTERFAOL METODLAR TAVSIFI - Atamuratova, Munira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ingliz tilini xorijiy til sifatida o‘qitishda, nutqiy kompetentsiyalarni rivojlantirishda madaniy aspektdan foydalanish va ungaoidzamonaviy yondashuvlar va interfaol metodlar muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada o‘zbek guruhlarida ingliz tilini xorijiy til sifatida o‘qitishda madaniy aspektdan foydalanishga oid zamonaviy yondashuvlar va metodlar tavsifi hamda o‘zbek guruhlarida ingliz tilini xorijiy til sifatida o‘qitishda metodik ta’minot yaratish masalalari keng yoritilgan. O‘zbek guruhlarida ingliz tilini xorijiy til sifatida o‘qitishga oid mashq va topshiriqlar ishlab chiqilgan bo‘lib, amaliyotga tatbiq etilishi, shaxsga yo‘naltirgan ta’limni tashkil etish va ta’limda shaffoflikka erishish, ingliz tilini o‘qitishda madaniy aspektdan foydalanishning metodik asoslari moslashuvchanlikni kuchaytirishi muhim ahamiyat kasb etadi.