TIL VA TAFAKKUR DIALEKTIKASINING BILISH JARAYONIDAGI ROLI - Abdullaev, Temur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada falsafiy tadqiqotlarda til va tafakkur dialektikasi, til falsafasining rivojlanish bosqichlari, bilish jarayonidagi ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, tafakkurning til shakllari, uning predmet sifatida ifoda etish ko‘rinishlarini ham tafakkurning o‘zi bilan tenglashtirilishi yoritilgan. Tafakkurning til orqali amalga oshirilishi, ya’ni butkul yangi voqelikka – moddiy olamning ijtimoiy-amaliy o‘zgartirilishi haqida to‘xtalib o‘tilgan.