БАРҚАРОР РИВОЖЛАНИШ МАҚСАДЛАРИГА ЭРИШИШДА СУВ РЕСУРСЛАРИДАН ОҚИЛОНА ФОЙДАЛАНИШ (ҲУҚУҚИЙ ЖИҲАТЛАРИ) - Узакова, Гўзал (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада БМТ Барқарор ривожланиш дастурида белгиланган асосий мақсадлардан бири бўлган – аҳоли учун тоза сув ва санитариянинг мавжудлигини таъминлашнинг ҳуқуқий жиҳатлари таҳлил қилинган. Муаллиф Ўзбекистон Республикасининг сув қонунчилиги ҳолати, унда ифодаланган сув муҳофаза зоналари режими, сув истеъмоли ва сувдан фойдаланиш ҳуқуқлари, ер ости сувларидан фойдаланишнинг амалдаги ҳуқуқий режимини ўрганган.