FERMER XO‘JALIKLARI VA KLASTER TIZIMI UCHUN O‘RTA MA’LUMOTLI MUTAXASSISLARNI TAYYORLASH TIZIMIDAGI YUTUQLAR VA MUAMMOLAR (SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) - Begamova, Nasiba (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mustaqillik yillarida qishloq xo‘jaligida amalga oshirilgan islohotlar malakali kadrlarga bo‘lgan talabni yuzaga keltirdi. O‘zbekistonda qishloq xo‘jaligini taraqqiy ettirish uchun agrar sohadagi o‘rta maxsus bilim yurtlarida ta’limni zamon talablari asosida yuritish zarur edi.