KREATIVLIK VA INNOVATSIYA BORASIDA ZAMONAVIY NAZARIYALAR - Norboyev, Farxod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada T.M.Amabilening kreativlik va innovatsiyaning komponental nazariyasi, uning rivojlanish tarixi, hozirgi kunda kreativlik va innovatsiyalar borasidagi tadqiqotlarda tutgan o’rni bayon qilingan. Tashkilotlarda innovatsiyalar yaratilishida ahamiyat kasb etuvchi ijtimoiy va psixologik omillarni o’zida jamlagan nazariy umumlashma model, uning innovatsiyalar borasida tadqiqotlarda o’rni tahlil qilingan.