DUNYONING IQTISODIY RIVOJLANGAN MAMLAKATLARINING BOSHQARUV TAHLILINI TASHKIL ETISH VA ULARNI ICHKI IQTISODIYOTGA TATBIQ ETISH TAJRIBASI - Ibragimova, Zarema (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu tadqiqotda bugungi kunda dunyoning iqtisodiy rivojlangan mamlakatlarining boshqaruv tahlilini tashkil etish va ularni ichki iqtisodiyotga tatbiq etish tajribasini oʻrganishga eʼtibor qaratildi, xususan dunyoning eng iqtisodiy rivojlangan mamlakat laridan biri Yaponiya tajribasi JIT (“just-in-time”, yaʼni “oʻz vaqtida”) tizimi tahlil etildi, ushbu tizimning afzalliklari va kamchiliklari haqida fikr yuritildi, muallif tomonidan tadqiqot natijalariga asoslangan holda yurtimiz iqtisodiy tarmoqlariga ushbu tizimni joriy etish, yaxshi samara berishi haqida xulosalar qilindi.