O‘ZBEK XALQ QO‘SHIQLARIDA YUZ SOMATIZMINING BADIIY TALQINI - Hamroyeva, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek xalq qo‘shiqlarida yuz somatizmining badiiy talqini, poetik obrazlar bilan ifodalanishi, totemistik tushunchalar, kultlar bilan bog’liq jihatlari ochib berilgan.