ЗАМОНАВИЙ ДАВЛАТДА ДИПЛОМАТИК ФАОЛИЯТ ШАКЛЛАРИ: ИСЛОХОТЛАР ВА ҚОНУНЧИЛИК ТАРТИБОТИГА БЎЛГАН ЭҲТИЁЖ - Турсунова, Маликахон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу илмий мақолада замонавий дипломатия моҳиятини ташқи ифодалашнинг асосий усуллари ва халқаро мулоқот жараёнида давлатларнинг ўзаро ҳамкорлиги сифатида дипломатик фаолият шакллари қисқача ўрганилди. Шу билан бирга, мавжуд долзарб муаммоларни назарий кўриб чиқиш ва муҳокама қилиш асосида Ўзбекистонда дипломатик фаолият ва уни қонунчилик билан тартибга солишда ислоҳотларни таъминлаш зарурлиги асослаб берилади.