OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA MUSTAQIL SOATLARNI OʻQITILISHINING KOMPETENSIYAVIY OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Atamatov, Abduxalil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada talabalarning mustaqil ishlarini tashkil etish, mustaqil soatlarni oʻqitishda kompetensiyalarning oʻziga xos xususiyatlari hamda asosiy kompetensiyalarni rivojlanish xususiyatlari ochib berilgan. Mustaqil tadqiqot ishlarini tashkil etishda innovatsion yondashuvlardan foydalanish muvaffaqiyatli kasbiy faoliyat uchun zarur boʻlgan kompetensiyalarni shakllantirish tamoyillari keltirilgan.