UMUMTA’LIM MAKTABLARI ADABIYOT DARSLARIDA ASAR BADIIYATINI O‘QITISH TARIXI - Tojiyeva, Xolida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablari adabiyot darslarida asar badiiyatini o‘qitishning tarixi haqida so‘z boradi. Adabiyot darslarida asar badiiyatini o‘quvchilarga yetkazish ijodkorlarlar hayot faoliyati, asarlari tahlil qilinadi. Shuningdek, adabiyot tarsliklarining yaratilishi, tanlangan asarlar tarixi xususida so‘z boradi.