TIBBIYOT MUASSASALARIDA RAQOBATBARDOSHLIKNI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Abduraxmanova, Shoxida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada tibbiyot muassasalarining raqobatbardoshligini boshqarish tizimini takomillashtirish, mamlakatimizda Sog‘liqni Saqlash tizimiga e’tibor, tibbiy xizmatlar bozorining o‘ziga xos xususiyatlari va tibbiyot muassasalarining rivojlanish tendensiyalari, mijozlarni jalb qilish strategiyalari yoritilgan, shuningdek, tahlil va baho berilgan. Tibbiy tashkilotlarda muntazam ravishda o‘qitish, xodimlarni rivojlantirish, ishonchni mustahkamlash, barcha mavjud xavflarni hisobga olgan holda kompleks takomillashtirish choralari zarur. Korxona imidjiga, boshqaruv jamoasi faoliyatiga ta’sir etuvchi muhim ichki va tashqi omillar, raqobatbardoshlik bo‘yicha taklif va mulohazalar ko‘rsatilgan. Samarali boshqaruv strategiyasini ishlab chiqish va uni amalga oshirish muammolari yoritilgan.