BAHS–MUNOZARALARDA QO‘LLANILADIGAN TUZOQLAR VA MANIPULYATSION (SPEKULYATIV) USULLAR - Тurabova Sevara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada bahs–munozaralarda taktik usul sifatida qo‘llaniladigan tuzoqlar va manipulyatsion (spekulyativ) usullarning mantiqiy gnoseologik tahlili berilgan. Bahslashish san’atining taktik strukturasida manipulyatsiya qilish va dalillash usulining o‘zaro nisbatiga muvofiq, tuzoqlarni aynan bir konkret xususiyatiga qarab klassifikatsiyalashning iloji bo‘lmasada, biroq maqolada kelgusida erist bilan ro‘para kelganda himoya vositasiga ega bo‘lish maqsadida ko‘p uchraydigan tipik tuzoqlar ajratib ko‘rsatilgan