UCHINCHI RENESSANS DAVRIDA YOSHLAR BADIIY IJODINI RIVOJLANTIRISH ZARURIYATI - Allayarova, Marhabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada badiiy ijod inson faoliyatining borliqni ma’naviy-estetik anglash va idrok etishning refleksiv mahsuli va ayni paytda san’at asarlarining yaratilishi, qadrlanishi va idrok etilishi masalasi tahlil etilgan. Badiiy ijod moddiy va ma’naviy qadriyatlarni yaratish jarayoni, inson ma’naviy-madaniy faoliyati hisoblanadi va shunga ko‘ra u jamiyat hayotini ma’naviy boyishiga va ma’naviy madaniyatini yuksalishiga olib keladi. Shaxsning voqelikni estetik anglashda uning badiiy ijodkorlik faoliyatidagi badiiy tasavvurlar va estetik ideallar, ma’naviy olami jamiyat estetik madaniyati va ma’naviy taraqqiyotida muhim ahamiyatga ega ekanligi yoritib berilgan.