O‘ZBEK XALQ PAREMALARIDA SHIFO KONSEPTINING IFODALANISHI - Axmedova, Shaxodat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada zamonaviy tilshunoslikning turli sohalarida keng qoʻllanilib kelayotgan konsept tushuncha tadqiq markazi bo‘lib, konseptual tizim, konseptosfera va shifo konseptining konseptual tizim asosida shakllangan mikro konseptlari ko‘rsatilib, ushbu konseptlarning xalq paremalarida ifodalanishi faktik misollar bilan tahlilga tortilgan.