ВАТАНДОШЛАР БИЛАН ИШЛАШ: ҚИЁСИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАҲЛИЛ - Мамасобиров, Давронбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада “ватандошлар” ва “диаспоралар” тушунчаси ва уларнинг давлат ва жамият ҳаётида тутган ўрни ҳақида муҳокама қилинади. Бундан ташқари, хориждаги ватандошлар билан ишлашда хорижий давлат амалиётида қандай истиқбол жиҳатлари кўзга кўриниши мумкинлигини билиш мумкин бўлади. Шунингдек, ватандошлар билан ишлаш бўйича қонунчилик нормаларини ишлаб чиқиш ва жорий этишда бир неча қўшни давлатларнинг ўзаро сиёсий, ижтимоий ва иқтисодий муносабатларига таъсири ўрганилиб чиқилди. Айтиш жоизки, ватандошлар билан ишлаш бўйича бир қатор муаммолар мавжуд. Мазкур муамммолар аниқланиб, уларни бартараф этиш чоралар амалга оширилса, бу давлат ҳамда жамият учун бир қатор имтиёз ва имкониятлар бериши мумкинлиги мақолада келтирилиб ўтилган.