OLIY TIBBIY TA’LIM MUASSASALARI TALABALARI HISSIY-KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Djamaldinova, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Hozirgi vaqtda tibbiyot xodimlariga bemorlar va ularning oila a’zolari bilan samarali muloqot qilish, empatiya kabi hissiy muloqot qobiliyatlariga bo'lgan ehtiyoj ortib bormoqda. Ushbu ko'nikmalar yuqori sifatli parvarish va bemorni talablarini qondirish uchun zarurdir. Bugungi kunda hissiy-kommunikativ kompetentsiya tibbiyot, psixologiya, biznes va ta'lim kabi ko'plab sohalarda ta'lim va ta'limning muhim tarkibiy qismidir. Muvaffaqiyatli ish faoliyati rivojlantirish va shaxsiy farovonlik uchun hissiy-kommunikativ kompetentsiya muhimligini tasdiqlovchi ko'plab ilmiy tadqiqotlar, shuningdek, uni rivojlantirish va o'qitish usullarini ishlab chiqilgan.