TASAVVUF TA’LIMOTLARIDA QADRIYATLAR TRANSFORMATSIYASINING NAMOYON BO‘LISH XUSUSIYATLARI - To‘xtayev, Xakim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada, qadriyatlar mavzusi falsafiy-tarixiy tahlilini madaniy rivojlanishida katta mavqega ega bo‘lgan tasavvuf ta’limoti transformatsiyasining tadrijiy davrlari ochib berilgan. Xususan, Kubroviya, Yassaviya, Naqshbandiya tariqatlarida inson ruhiy olamini tahlil etuvchi, uning ma’naviy kamoloti va bugungi zamonaviy yoshlarni komil inson bo‘lib tarbiyalanishiga xizmat qiladigan g‘oyalari tahlil qilingan.