MA’NAVIY TARBIYANI SHAKLLANTIRISHDA “MANOQIBI SHAYX XUDОYDОD VALIY” ASARINING AHAMIYATI - Quvоnоv Sardоr (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Markazi Osiyolik o’rta asrlar tasavvuf sufiylaridan Shayx Xudоydоd Valiy meroslarida bayon etilgan tarixiy manba va hujjatlar o’rganilib, ulardagi ma’naviy tarbiyani shakllantirishga doir masalalar ochib berilgan. Xususan, Shayx Xudoydod Vali manoqiblarida keltirilgan adolatparvarlik, millatparvarlik va komillikka intilishga doir qimmatli fikrlar keltiriladi. Tadqiqot davomida bugungi globallashuv sharoitida ma’naviy tarbiyaning qanchalik ahamiyatlililigi va dolzarbligi bo’yicha xulosalar chiqarildi.