“DEVONI LUG‘ATIT-TURK” VA “GULSHAN UL-ASROR”DAGI QADIMGI TURKIY SO‘ZLAR QIYOSI - Jo‘rayev, Jaloliddin; Jo‘rayev, Jamoliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada “Devonu lug‘oti-t-turk”da ko‘rsatilgan qadimgi turkiy so‘zlarning temuriylar davri adabiy asarlarida qo‘llanish darajasi, imlo xususiyati va mazmun o‘zgarishlari kabi xususiyatlar ko‘rsatilgan. Mahmud Koshg‘ariyning “Devonu lug‘oti-t-turk” asari va Haydar Xorazmiyning “Gulshanul-asror” asarlarining leksik jihatlaridagi o‘xshash va farqli jihatlari o‘rganilgan.